Ιστορικό

Η Τεχνική Εταιρεία ΟΙΚΟΜΟΡΦΕΣ Ο.Ε. δραστηριοποιείται με δυναμισμό στον τομέα κατασκευής και ανακαινίσεων κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων καθώς επίσης και με εξειδίκευση (σεμινάρια σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες) στην μελέτη, την κατασκευή και τον εξοπλισμό ξενοδοχειακών μονάδων.

Φιλοσοφία

Η Τεχνική Εταιρεία ΟΙΚΟΜΟΡΦΕΣ Ο.Ε. construction works προάγει από το 1994 μια ευρεία γκάμα προηγμένων υπηρεσιών σε διακεκριμένους ιδιώτες και επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο. Οι προτάσεις μας, δεν ακολουθούν τη φιλοσοφία τυποποιημένων προτάσεων. Αναλαμβάνουμε κάθε χρόνο μόνο έναν ικανό αριθμό έργων, στα οποία επικεντρωνόμαστε με όλη μας την έμπνευση, δυναμικότητα και προσοχή.

Premium Υπηρεσίες

Τα έργα μας περιλαμβάνουν -αλλά δεν περιορίζονται σε: μονοκατοικίες, κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία, βιομηχανικά κτίρια, οικιστικά συγκροτήματα, πολυκατοικίες και αρχιτεκτονική τοπίου. Αυτό που κάνει την φιλοσοφία μας να ξεχωρίζει δεν είναι τόσο τα είδη των έργων αλλά κυρίως ο τρόπος αντιμετώπισής τους: ανεξαρτήτως αντικειμένου διακρίνονται για το μεγάλο εύρος διερεύνησης εναλλακτικών σεναρίων, την μοναδικότητα των λύσεων, την λειτουργικότητά τους και την αισθητική και κατασκευαστική τους ποιότητα. Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική και η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελούν βασικά συστατικά της αρχιτεκτονικής μας φιλοσοφίας.

Επαγγελματική υποστήριξη

Στόχος μας είναι, βασιζόμενοι στις αρχές του ολιστικού σχεδιασμού (κτίριο και αρμονία) , να βοηθούμε τον πελάτη να ανακαλύψει τις πραγματικές του ανάγκες και με την σημαντική πείρα που διαθέτουμε να τις ικανοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από τη πρώτη φάση διερεύνησης των προδιαγραφών ενός έργου μέχρι την τελική παράδοσή του, η Τεχνική Εταιρεία ΟΙΚΟΜΟΡΦΕΣ υποστηρίζει τους πελάτες με ολοκληρωμένο τρόπο και συγκεκριμένες διαδικασίες, διασφαλίζοντας την επίτευξη των προσδοκιών των πελατών μας.
Η Τεχνική Εταιρεία ΟΙΚΟΜΟΡΦΕΣ ιδρύθηκε το 1994 από τον Δημήτρη Καραχάλιο, αρχικά ως ατομική επιχείρηση. Εξ αρχής, κύριο αντικείμενο ενασχόλησης υπήρξε η μελέτη και επίβλεψη κατασκευής μονοκατοικιών και λοιπών κτιρίων με την μέθοδο της αυτεπιστασίας. Η πολυετής και επίμονη διερεύνηση των ιδιαίτερων τοπολογικών, περιβαλλοντικών και προσωπο-κεντρικών χαρακτηριστικών που διαμορφώνουν την εκάστοτε οικιστική μονάδα, καθώς και η βαθιά γνώση της συμπεριφοράς των υλικών, έδωσαν στον Δημήτρη Καραχάλιο την ευχέρεια να δημιουργήσει περί τις 200 μονοκατοικίες και πολυκατοικίες και λοιπά οικιστικά συγκροτήματα επιφάνειας άνω των 60.000 τετραγωνικών μέτρων μέχρι σήμερα. Την τελευταία δεκαετία η εταιρεία έχει διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρει αναλαμβάνοντας την εκπόνηση μελετών και την οργάνωση της κατασκευής κτιρίων ξενοδοχείων όπου υπάρχει μεγάλη και αδιαμφισβήτητη εξειδίκευση, βιομηχανικών κτιρίων και λοιπών χώρων. Διαθέτει επίσης εξειδικευμένη ομάδα interior design, αρχιτεκτονικής τοπίου και βιοκλιματικού σχεδιασμού, σε συνεργασία με το εμπνευσμένα πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό γραφείο kollektivemind (http://kollektivemind.com). Τέλος, προσφέρει υπηρεσίες real-estate consulting και επενδύει στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών. Η επιλογή των στελεχών μας γίνεται με γνώμονα την άρτια τεχνική κατάρτιση, την ευγένεια μα πάνω από όλα το ήθος. Η φιλοδοξία των νέων ανθρώπων μας βρίσκει διέξοδο στην δημιουργία και την εφαρμογή των ιδεών τους. Η πρωτογενής ιδέα πλάθεται και διαμορφώνεται με συλλογική προσπάθεια. Η συμμετοχή μας στην διεκπεραίωση ενός έργου μετουσιώνεται σε συμμετοχή μας στην δημιουργία του έργου. Έτσι πίσω από την υπογραφή ΟΙΚΟΜΟΡΦΕΣ που συνοδεύει το κάθε μας έργο, βρίσκονται οι υπογραφές πολλών ανθρώπων και η δέσμευση μας για υψηλό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποί μας έχουν εργαστεί με επιτυχία στη μελέτη και κατασκευή πολλών σημαντικών και απαιτητικών έργων, γεγονός που επιτρέπει στην να διεκπεραιώνει υπεύθυνα τα έργα που αναλαμβάνει έχοντας πάντα ως κύριο στόχο την καλή συνεργασία, τη συνέπεια, την τήρηση του χρονοδιαγράμματος με οικονομική διαφάνεια και ευελιξία. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας είναι η ταχύτητα εκτελέσεως των έργων με παράλληλη σχολαστική προσήλωση στην τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών, όσο απαιτητικές και αν είναι αυτές.